chester121, Trochę przesadziłes z obliczeniami. Cały bagaznik Octavii nie ma 600l objetości. A Ty chcesz wsadzić 300l w klapę. Wydaje mi się że tam mogłoby wejść...a nie wiem ile. Własnie zmierzyłem dł. 100 cm x wys. 38 cm x gr. 10cm. To bardzo niedokładne zawyżone pomiary. 38l objetości klapy do szyby.
Jak napisał maciek,
Jest to najpoważniejszy argument PRZECIW. W takim przypadku wypełnienie całego profilu pianką moze spowodować trzaski itp. co przyniesie odwroty skutek od zamierzonego.
mariobros, Natomiast pianka niskorozprężna nie spowoduje uszkodzenia karoserii, tak jak pisał huwe, kiedy uzył jej do remontu MB 123. Wdomu uzywałem jej m.in. do wyciszania i stabilizowania w kanałach went. rur aluminiowych Spiroflex i nie straciły absolutnie kształtu.
A do wygłuszania w domu nadawała sie idealnie. Szkoda. Może za jakiś czas producenci samochodów i producenci pianek siądą razem przy stole i stoworza odpowiedni patent. Poki co, pomysł odkładam na półkę.
Pozdrawiam
Artur
[ Dodano: Nie 19 Mar, 06 17:13 ]
Ups Maciek z obliczeniami był pierwszy.
Jak napisał maciek,
[..]Gdy stwardnieje bardzo usztywni blachę powodując duże naprężenia
mariobros, Natomiast pianka niskorozprężna nie spowoduje uszkodzenia karoserii, tak jak pisał huwe, kiedy uzył jej do remontu MB 123. Wdomu uzywałem jej m.in. do wyciszania i stabilizowania w kanałach went. rur aluminiowych Spiroflex i nie straciły absolutnie kształtu.
A do wygłuszania w domu nadawała sie idealnie. Szkoda. Może za jakiś czas producenci samochodów i producenci pianek siądą razem przy stole i stoworza odpowiedni patent. Poki co, pomysł odkładam na półkę.
Pozdrawiam
Artur
[ Dodano: Nie 19 Mar, 06 17:13 ]
Ups Maciek z obliczeniami był pierwszy.
Komentarz