Czy mozna użyć do wyciszenia bagaznika kombi pianki budowlan

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

chester121, Trochę przesadziłes z obliczeniami. Cały bagaznik Octavii nie ma 600l objetości. A Ty chcesz wsadzić 300l w klapę. Wydaje mi się że tam mogłoby wejść...a nie wiem ile. Własnie zmierzyłem dł. 100 cm x wys. 38 cm x gr. 10cm. To bardzo niedokładne zawyżone pomiary. 38l objetości klapy do szyby.

Jak napisał maciek,
    [..]Gdy stwardnieje bardzo usztywni blachę powodując duże naprężenia
    Jest to najpoważniejszy argument PRZECIW. W takim przypadku wypełnienie całego profilu pianką moze spowodować trzaski itp. co przyniesie odwroty skutek od zamierzonego.

mariobros, Natomiast pianka niskorozprężna nie spowoduje uszkodzenia karoserii, tak jak pisał huwe, kiedy uzył jej do remontu MB 123. Wdomu uzywałem jej m.in. do wyciszania i stabilizowania w kanałach went. rur aluminiowych Spiroflex i nie straciły absolutnie kształtu.

A do wygłuszania w domu nadawała sie idealnie. Szkoda. Może za jakiś czas producenci samochodów i producenci pianek siądą razem przy stole i stoworza odpowiedni patent. Poki co, pomysł odkładam na półkę.

Pozdrawiam

Artur

[ Dodano: Nie 19 Mar, 06 17:13 ]
    Ups Maciek z obliczeniami był pierwszy.

Komentarz

• chester121
      L&K
      • 2005
      • 1053

maciek, masz racje z ta objetoscia klapy to byla tylko propozycja pisalem ze nie wiem ile ma niestety nie ma octavki pod domkiem( ale tylko do jutra )
      wiec nie moglem sprawdzic.

mozliwe za jednak z moich 0,3m3 zrobi sie 0,4m3 k
      czyli 10x mniej niz napisalem, ops:
      chodzilo mi tylko ze w 1 m3 nie zmiescisz 1000L pianki a 10-15 razy mniej(dzieki tym pustkom powietrznym :idea: )

:yay:

Komentarz

• sławek_w
        Drive
        • 2007
        • 41

Witam wszystkich. Otwieram ponownie wątek.
        Od miesiąca jestem posiadaczem O1 tour limuzyna i wczoraj miałem okazję po raz pierwszy jechać z tyłu - faktycznie koszmarnie głośno (poprzednio miałem Mareę Weekend jtd-było tam o niebo ciszej. W związku z tym, że upłynął właśnie rok od ostatniego postu chciałbym zapytać, czy ktoś wygłuszał samochód, jeśli tak to czym i w jakich miejscach i jaki odniosło ewentualny skutek. I jeszcze jedno pytanie - jak to się ma do gwarancji?

Komentarz

• koja86
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 3178

Może opony masz wyząbkowane???
          Takie zwykłe Ambiente

Komentarz

• sławek_w
            Drive
            • 2007
            • 41

Niemożliwe. Samochód ma 1100 km przebiegu, opony nówki Dunlop winter 3D.

Komentarz

• lisiaczek
              Ambiente
              • 2006
              • 210

z tylu jest glosno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!! i tu nie opony tylko slabe wyciszenie!!!!!!! rozbieralem ostatnio autko i wycieszenia by sie przydalo nad nadlkkolami na plycie bagaznika i wszytskie drzwi lacznie z klapa!!!!!!!!!!!!!!!!!! ciekawe jak sie ma do wyciszenia taki material jak jest uzyty do wyciszenia dachu! taki jakby filc czy cus takiego!

Komentarz

• koja86
                RS
                S_OCP Member
                • 2007
                • 3178

Pianki wygłuszające są ogólnie dostępne więc można coś pokleić
                Takie zwykłe Ambiente

Komentarz

• franca
                  Rider
                  S_OCP Member
                  • 2004
                  • 532

ja tez kiedys mialem madry pomysl aby wyciszyc pianka naszczescie podzielilem sie tym pomyslem zaprzyjaznionym blacharzem powiedzial zebym to zrobil jak chce dosc szybko do niego przyjechac. argumenty dawal takie jakie juz byly pisane czyli pianka jest ptaktycznie nieusuwalna, fakt nie przepusza wody ale jej tez nie wypuszcza wiec szybko cos przegnije.
                  moim zadaniem najbardziej halasują okolice nadkola a tam pianki raczej nienalozysz wiec rozwiaznie to maty bitumiczne.

Komentarz

• sławek_w
                    Drive
                    • 2007
                    • 41

A co sądzicie o tej ofercie z allegro?

LAM LSP4-1cm
                    Producent: AKC
                    Cena: 26,00 zł

Specjalistyczna pianka akustyczna z klejem
                    # Pianka o grubości całkowitej 1cm
                    # Jednostronnie zamknięta przez co nie chłonie wilgoci
                    # Warstwa najwyższej jakości kleju umozliwiająca szybki montaż
                    # Maksymalny rozmiar arkuszy 200 x 100 cm

Cena za arkusz o wielkości 100 x 50 cm (0,5 m2)

Komentarz

Pracuję...